Hoe eenvoudig een vochtig huis te identificeren

Kopers van huizen, gerenoveerd of niet-gerenoveerd, moeten op de hoogte zijn van vocht dat duizenden euro’s zou kunnen kosten voor een herstelbehandeling. De aanwezigheid van vochtige muren en een vochtige ondervloer moet geen afschrikkend effect hebben op de aankoop van een huis, omdat dit in het algemeen kan worden verholpen. De koper moet een beetje onderzoek doen om het risico van onverwachte verliezen als gevolg van cover-ups door verkopers te verminderen. Uit een onderzoek van het Royal Australian Institute of Architects, Archicentre Advisory Service en de afdeling Architecture and Building van de Universiteit van Melbourne bleek dat 45 procent van de massieve bakstenen huizen van 70 jaar en ouder en een kwart van de huizen van 50 tot 70 jaar vochtig was.

Het opstijgende vocht is niet beperkt tot massieve bakstenen huizen, want houten buitenwoningen hebben vaak opstijgend vocht in de bakstenen schoorstenen. Daarom is de kans dat een koper vocht aantreft in een voorstedelijk onroerend goed hoog.

Vocht kan gezondheidsproblemen en daarmee samenhangende problemen veroorzaken, zoals schimmels, bacteriën en infecties in de lucht. Vocht bevordert de aantasting van insecten door hout en veroorzaakt geurproblemen. Een vochtig huis is een koud huis en daarom een ​​duur huis om te verwarmen.

 

Renovators moeten de volgorde volgen:

Repareer het dak
Bevestig de afvoer
Bevestig de ventilatie van de ondervloer
Bevestig het optrekkend vocht
Gips opnieuw na het drogen van de muren en begin met renoveren.
Het is een ongelukkig feit dat dit zelden voorkomt. Potentiële kopers kunnen een eenvoudige inspectieprocedure volgen om vochtbronnen te identificeren.

Overzicht

Een overzicht van de problemen van het huis kan worden vastgesteld door inspectie voor –

Water loopt weg
Ventilatie onder de vloer voor zwevende houten vloeren
Bevestig de ventilatie van de ondervloer
Het overbruggen van de huidige vochtbestendige loop en de aanwezigheid van beton
Doordringend vocht

1. Water loopt weg

Afvoerbuizen, tuiten en afvoerbuizen moeten het water van de site verwijderen. Als er regenwater in de aarde of in rioolafvoeren stroomt, is dit een bron van vocht, die onder het huis kan weglopen, waardoor vocht onder de vloeren en verslechtering van houten vloeren kan ontstaan.

2. Ventilatie onder de vloer voor zwevende houtvloeren

In natte grondomstandigheden heeft het gebouw één dubbele ventilator nodig voor elke 1,5 m wandlengte rond de hele omtrek van het gebouw.

Alle aanwezige ventilatieopeningen moeten duidelijk zijn. Als een gebouw zich in een vochtige omgeving bevindt en in het verleden onvoldoende ondervloerventilatie had, konden de houten vloeren en stronken zich in een slechte staat bevinden.

Idealiter moet het aardniveau onder het huis op hetzelfde niveau zijn als de aarde buiten de muren, zodat er geen afvoer naar onder het huis plaatsvindt. Het aardniveau onder het huis moet ruim onder het vloerniveau zijn om voldoende luchtstroom onder de vloer te geven. Inspecteer de ondervloer op zoveel mogelijk locaties (schijn een fakkel door de ventilatieopeningen). Als er een wit-crème schimmelmateriaal op de grond of op de stenen groeit, is het gebied onder de vloer erg vochtig. In het ergste geval, als er een fruitachtige schimmel met wattenachtige strengen op houtwerk is, is dit een droge rotinfectie.

Moet men de ondervloer kunnen inspecteren, dan moeten er voldoende dubbele baksteenopeningen in het metselwerk onder het vloerniveau zijn. Deze moeten zich onder deuropeningen bevinden en binnen 1-2 m van de hoeken van elke kamer en elke 1,5 m langs muren. De openingen moeten dicht bij de grond zijn.

Een gebruikelijke praktijk bij het renoveren van oudere gebouwen is het negeren van de behoefte aan voldoende ondervloerventilatie op bestaande houten vloeren en het vervangen van een deel van de houten vloeren door beton. Dit nieuwe beton blokkeert de ventilatie van de ondervloer naar de rest van de houten vloeren en hun levensduur wordt aanzienlijk verkort vanwege de kans op aantasting door insecten en schimmels. Een bijzonder verdacht gebied is waar de houten vloer grenst aan het beton. Een bijkomend probleem is dat de vulling onder het nieuwe beton de oude vochtige baan of blauwe hardsteen kan vullen en opstijgend vocht in de muren kan veroorzaken.

Houd er rekening mee dat als in het gebouw luchtkanaalverwarming is geïnstalleerd, de kanalen de ondervloer kunnen blokkeren en als zodanig aanzienlijke vloerproblemen kunnen veroorzaken. Hydronische verwarming zou de voorkeur hebben.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *