Stijgende vochtige borden

Er zijn echter enkele belangrijke signalen die erop wijzen dat uw eigendom te kampen heeft met een opstijgend vochtprobleem dat door eigenaren van onroerend goed kan worden geïdentificeerd. Weten hoe opstijgend vocht te herkennen kan je helpen om snel met je opstijgend vochtprobleem om te gaan.

Vochtige vlekken en vloedmarkeringen op muren

Een van de meest voorkomende tekenen van optrekkend vocht is dat getijden zichtbaar zijn op muren. Getijmarkeringen worden veroorzaakt door vochtige verdamping en zoutmigratie van de muur die vanaf de grond omhoog is gekomen. Deze kunnen zichtbaar zijn vanaf de onderkant van de muur tot ongeveer een meter boven de vloer. Als u geen merktekens kunt zien, is een ander belangrijk teken dat u moet zoeken vochtige vlekken of vlekken op uw muren. Deze plekken zijn meestal bruin of donkergeel en net als vloedmarkeringen komen ze veel voor vanaf de onderkant van de muur tot een meter boven de vloer. Als het vocht prominente hoger dan een meter boven de muur is, kunnen dit nog steeds de gevolgen zijn van opstijgend vocht, maar het is waarschijnlijk dat uw eigendom daadwerkelijk lijdt aan een indringend vochtprobleem. Het binnendringende vocht kan naast de aanwezigheid van opstijgend vocht zijn, dus wees voorzichtig bij de juiste diagnose.

Vochtige of natte plekken die op muren verschijnen

Als uw woning vochtige of natte plekken op de muren heeft, is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door opstijgend vocht. Als de vochtige plekken zich alleen in het onderste deel van de muur bevinden en het de begane grond van het pand is, kan dit opstijgend vocht zijn. Dit wordt veroorzaakt door het vocht uit de grond aan de basis van uw woningmuren die door capillaire werking naar boven door de baksteen of metselwerk stijgt. Opstijgend vocht heeft invloed op uw woningmuren als er geen effectieve vochtbestendige koers aan de voet van de muur is. Opstijgend vocht kan niet voorkomen op een andere verdieping van een woning dan de begane grond. Als het probleem dat u ondervindt zich op een vloer bevindt die hoger is dan de begane grond, is dit waarschijnlijk een ander type vochtprobleem (waarschijnlijk binnendringend vocht of condensatie).

Zouten in het gips een van de meest voorkomende tekenen van opstijgend vocht

Capillaire werking zorgt ervoor dat het vocht door het metselwerk naar boven kan stromen. Naarmate het vocht uit de grond en langs de wandstructuur stijgt, bevat het vocht zouten uit de grond en deze zouten migreren naar de eigenschap en beïnvloeden het gips en de decoratie. Deze zouten worden hygroscopische zouten genoemd, wat betekent dat ze vocht uit de atmosfeer aantrekken en verdere vochtproblemen in uw muur veroorzaken. Dit kan ertoe leiden dat muren bij aanraking vochtig aanvoelen. Als het vocht in de muur verdampt, brengt dit de zouten naar het oppervlak en kunnen de zouten soms worden gezien als een witte afzetting op het oppervlak. Als uw vochtige wand wordt veroorzaakt door opstijgend vocht, wordt uw wand ook beïnvloed door vocht veroorzaakt door hygroscopische zouten en deze moeten ook worden aangepakt tijdens de herstelwerkzaamheden om uw opstijgend vochtprobleem op te lossen.

Behang of verf pellen

Een ander belangrijk teken van opstijgend vocht is het afpellen van behang of verf. Als gevolg van aanhoudende vochtproblemen zal het vochtgehalte in uw muren hierdoor toenemen. Meer vocht kan ertoe leiden dat behang of verf van de muur afpellen. Dit kan het meest opvallen rond de plint of in het onderste gedeelte van de muur. In deze omstandigheden zal behang de neiging hebben om net boven de plint los te komen, waarbij de randen van het behang van de muur af buigen. Het afpellen van behang of verf kan echter ook wijzen op een condensatie of binnendringend vochtprobleem in het pand en daarom is een nauwkeurige diagnose nodig om te zorgen dat de juiste reparatiespecificatie wordt uitgevoerd om het probleem op te lossen.

Schilferig of borrelende pleister

Als u schilferige of borrelende gips, afbrokkelende gips of poederachtige afzettingen op muuroppervlakken in de buurt van de begane grond heeft, duidt dit erop dat uw woning mogelijk last heeft van een vochtprobleem dat mogelijk vochtig wordt. Het vocht van opstijgend vocht kan ervoor zorgen dat het gips op muren aanzienlijk verslechterd en verzwakt en soms van de muur valt. Dit kan leiden tot duidelijke esthetische schade aan de gedecoreerde en gepleisterde muren in uw woning, wat erg kostbaar kan zijn voor de eigenaren als het niet zo snel mogelijk wordt verholpen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *